Page content

Mindfulness op het werk.

21579139 - the modern office building.

Kies je eigen wereld in plaats van geleefd worden door je omgeving

Jouw gevoel bij je werk

Een kantoorgebouw en een boom. Welke ervaring heb je bij een boom, welke ervaring heb je bij een kantoorgebouw? Hoe voel jij je op je werk? Veel mensen kunnen hun eigen werkomgeving niet creëren. Okay, we zetten het even stevig neer:  Systeemplafonds met verlichting als een zonnebank. Een open  kantoortuin zoals dat wordt genoemd (zonder groen) met flexplekken en veel omgevingsgeluid. Of een productieomgeving met veel beweging en herrie. Wat is jouw gevoel bij je werk?  Bij de mensen? Bij werkdruk? Bij de omgeving?  Sta daar eens bij stil.

mindfulness-op-het-werk-gat-niet-over-afsluitenAfsluiten van de omgeving ?

Voor je eigen wereld kiezen betekent niet dat jij je afsluit. Afsluiten is weerstand, je gaat een strijd aan. What you resist, persists. En tenslotte is het er allemaal al. Ook al werk je in een prettige omgeving, dan kan het zijn dat het niet de omgeving is waar jij op dit moment wilt zijn. Toch is het nu zoals het is. De kunst is om het ook te laten zijn voor wat het is, namelijk ‘de werkomgeving’. Daar gaat de training Mindfulness op het werk over.

Kies waar je aandacht naartoe gaat

Ga je volledig met je aandacht naar de sfeer van de werkomgeving? Dan is de kans groot dat jouw gedachten meer gevoel gaan veroorzaken over wat je niet wilt. Ga je met je aandacht naar iets toe wat aangenaam is, dan is de kans groot dat jouw gedachten een prettig gevoel veroorzaken. Hoe doe je dat?

Mindfulness

Je bent meestal bezig met denken over wat er gebeurt, wat eerder is gebeurd of wat zou kunnen gebeuren. Onze gedachten nemen een loopje met ons. Maar….je bent jouw gedachten niet. Dit vermoeiende proces kun je onderbreken door bewust met je aandacht naar het hier en nu te gaan. Op het moment dat je dat kunt, ontstaat er een andere energie. Mindfulness is met de aandacht verblijven in het NU. Daarbij hoef je niet 20 minuten in meditatiehouding te zitten, dat is meestal lastig op je werk.

Mindfulness op het werk: praktisch en gericht op de werk situatietraining-mindfulness-op-het-werk

In de twee dagdelen van de training Mindfulness op het werk  ga je waarnemen waar jouw gedachten tot nu toe onbewust naar toe schieten. Op het moment dat je dat hebt herkend, kun je een keuze maken. Steeds met alle gedachte impulsen meehollen, of met de aandacht naar iets gaan dat jij bewust kiest.

Die keuze maak jij. De trainer gaat jou korte oefeningen laten ervaren die je op je werk kunt doen. Je gaat ervaren dat je Mindfulness overal en in korte tijd kunt toepassen. Na het tweede dagdeel krijg je een memory card en online oefeningen mee.

Voor wie?

Voor organisaties en hun mensen die zich beter willen voelen op hun werk. Of voor mensen die werken in hun ideale omgeving en zichzelf meer momenten van ‘goed voelen’ gunnen. Mindfulness op het werk is gemaakt om gegeven te worden in bedrijven en organisaties die aandacht hebben voor welzijn van mens en bedrijf.

Deze training wordt gegeven door een ervaren Mindfulness trainer van Wijswerk. Maatwerk wordt geleverd.
Neem als organisatie contact op via ons contactformulier Klik HIER